Vreme spet udrihalo z nalivi, vetrom, točo

Vreme spet udrihalo z nalivi, vetrom, točo

-
0 682

Sloveniji je prešla hladna fronta, še pred prihodom pa je že poskrbela za nevšečnosti. S Štajerske že poročajo o močnejših nalivih in meteorni vodi, ki je zalivala kletne prostore, predvsem na območju Šentilja. Na območju Pesnice pa je padala tudi toča. O težavah zaradi močnega vetra in nalivov poročajo tudi s Koroške. Poročajo tudi o razkritih strehah, zemeljskih plazovih in uničenih cestah. Nevihtno vreme je že zajelo tudi Maribor in Celje.

Vsaj za zdaj za JV Slovenijo ni nevarnosti nastanka toče, ampak, saj veste, nikoli se ne ve.  ARSO je izdal opozorilo, da bodo popoldne in zvečer predvsem v severni polovici Slovenije krajevno močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra, ni izključen pojav toče. Radarsko sliko padavin spremljaj TUKAJ.

Nevarnost toče oz. morebitni nastanek le te pa spremljaj TUKAJ.

Ponoči bo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, sprva tudi nevihte.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa vzhodni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do 29 stopinj C.

OBETI
V sredo in v četrtek bo pretežno jasno, nekaj več spremenljive oblačnosti bo le v hribovitem svetu.

(arso)