Sprejem zlatih fantov – izredna gledanost tekme

Sprejem zlatih fantov – izredna gledanost tekme

-
0 449

Slovenska košarkarska reprezentanca ni samo najboljša v Evropi, je najbolj srčna, borbena in predana. Že ves čas prvenstva jih je krasil zmagovalni ekipni duh, ki so ga uspešno prenesli tako na vse, ki ste na terenu soustvarjali to športno pravljico kot tudi na tiste, ki so tekme naših junakov spremljali prek Kanala A.

Zgodovinska finalna tekma, ko smo Slovenci postali košarkarski evropski prvaki, je imela na Kanalu A rating 34,9 odstotka in je tako postala najbolj gledana športna vsebina slovenskih televizij vseh časov. Celotno tekmo si je ogledalo 84 odstotkov vseh gledalcev, ki so takrat gledali televizijske programe.

Absolutni rekord je dosegla zaključna slovesnost s podelitvijo pokala, ki je imela rating 37,2 odstotka in 93 odstotkov gledalcev, ki so takrat gledali televizijo.

Še bolj osupljiv pa je podatek, da si je tekmo v trenutku, ko je bila najvišja gledanost, ogledalo kar 96 odstotkov gledalcev, ki so bili takrat pred televizijo, najvišji rating pa je bil 43,2 odstotka.

Prenos sprejema evropskih prvakov s Kongresnega trga si boste lahko ogledali ob 20. uri na Kanalu A, od trenutka, ko zlati fantje pristanejo na Brniku, pa na 24ur.com.