Razmere v prometu

Razmere v prometu

-
0 390

Sneženje nekaterim voznikom povzroča težave. Policisti opozarjajo na primerno zimsko opremo, hitrost in varnostno razdaljo. Promet čez Vahto se odvija nemoteno.

Razmere na cestah lahko spremljate na Prometno-informacijskem centru -TUKAJ:

(ob 15h)

Prometne nesreče:
– Na primorski avtocesti je med Brezovico in cestninsko postajo Log proti Kopru zaprt vozni pas, zastoj sega na ljubljansko zahodno in južno obvoznico, vozniki osebnih vozil lahko uporabijo regionalno cesto Ljubljana – Vrhnika, kjer pa tudi že nastajajo zastoji.
– Na glavni cesti Ljubljana – Kočevje, pri Gorenjih Podpoljanah, je oviran promet.
– Na ljubljanski južni obvoznici je oviran promet na izvozu Vič proti Barju.

Sneg:
– Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cesti Col – Črni Vrh – Godovič in na hrvaški strani mejnih prehodih Babno Polje in Petrina.
– Prelaz Vršič je zaprt, obvezne verige so na prelazih Jezersko in Korensko Sedlo na avstrijski strani. Na ostalih prelazih zaradi snega na vozišču priporočamo verige.

Gneča je zaradi prometne konice v mestih in na obvoznicah, občasno zapirajo predor Golovec na ljubljanski vzhodni obvoznici proti Malencam.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Starod na vstopu.

Ponekod po Sloveniji se sneg oprijema cestišč. Ne odpravljajte se na pot brez ustrezne zimske opreme. Ponekod so na cestah plužne in posipne skupine, ki upočasnjujejo promet.