Sreda s padavinami, tudi nevihtami

Sreda s padavinami, tudi nevihtami

-
0 1349

Sredino jutro bo oblačno. Najnižje temperature bodo na Gorenjskem, okoli 13 stopinj. V večjem delu Slovenije bo okoli 16, medtem ko bo najtopleje ob morju in v Prekmurju, 18 stopinj. Padavine se bodo že v zgodnjem popoldnevu z zahoda razširile nad celotno Slovenijo. Pojavljale se bodo plohe in nevihte z močnejšimi nalivi, za večjo točo je verjetnost majhna. A vseeno si nihče ne želi ledenih zrn.

Ob spremembi vremena se bo tudi temperatura nekoliko spremenila. Živo srebro bo tako v v večjem delu Slovenije malo nad 25 stopinj, do 26 pričakujemo na Štajerskem in v Ljubljanski kotlini. Manj bo na Goriškem, 23, še manj pa na Gorenjskem okoli 20 stopinj Celzija.

Dan za obisk gora zaradi dežja in neviht ne bo najbolj primeren. Na višini 1000m se bo ogrelo do 17, na 1500 pa do 13 stopinj Celzija. Popoldne bo pihal šibak severni veter.

In kako kaže v prihodnjih dneh. Zmerne temperature z oblačnim nebom se bodo nadaljevale tudi v četrtek. Ponekod bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte. Na Primorskem bo po dolgem času zapihala šibka burja, ki bo vztrajala tudi v petek. Po oblačnem jutru se bo čez dan zjasnilo, na nebu nekaj visoke oblačne koprene. Ogrelo se bo do 24 stopinj. Za konec tedna vsaj zaenkrat kaže na bolj kislo vreme, nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Temperature bodo okoli 25 stopinj.