St. Moritz: Hirscher prvak, Kranjec odstopil

St. Moritz: Hirscher prvak, Kranjec odstopil

-
0 15

V vSt. Moritzu je bil moški veleslalom, ki pa se je končal po željah Avstrijcev, saj sta zlato in bron osvojila naša severna soseda. Svetovni prvak je postal Marcel Hirscher, srebro je osvojil Leitinger in bron Norvežan Haugen.

S progo je v prvi vožnji najbolje opravil Marcel Hirscher, ki je smučal praktično brez napak, ciljno črto je s štartno številko prečkal z najboljšim časom, ki ga ni premagal nihče več. Za njim se mu je še najbolj približal Alexis Pinturault, ki je zaostal za 35 stotink sekunde in zasedel tretje mesto, drugi je bil Philipp Schörghofer (+0,26). Nastop se je sicer ponesrečil Felixu Neureutherju, ki je storil napako, izgubil veliko hitrosti in za Hirscherjem zaostal za sekundo in 79 stotink.

Kranjec odstopil
Edini, ki v prvi jakostni skupini ni končal svojega nastopa, je bil – žal – Žan Kranjec, ki tudi sicer ni bil najbolj zadovoljen s smučanjem pred zdrsom. “Tam, kjer sem odstopil sem mogoče malce pozno prišel v zavoj, nagnil sem se navznoter. Podlaga je sicer zelo dobro, sneg je zelo hiter, a vsaka napaka se hitro kaznuje. Od štarta ni bilo pretirano dobro, nisem prišel v pravi ritem. Kakšen zavoj je bil sicer dober, a v celoti ni bilo dobro. Se zgodi,” je svoj veleslalomski nastop pokomentiral Kranjec, ki je smučal s štartno številko 11.

(mmc)