Strela na Bledu poškodovala tri ljudi

Strela na Bledu poškodovala tri ljudi

-
6 2331

Popoldne so se nad Slovenijo spet razbesnele nevihte. Nevihtna celica se je prek Gorenjske pomikala proti Ljubljani in naprej proti JV Slovenije. Nekaj težav zaradi meteorne vode in vetroloma so imeli na območju Grosuplja, na Gorenjskem oz. na Bledu pa so bili zaradi udara strele poškodovani trije ljudje.

“Strela je udarila v kostanj, pri čemer je okoli 20 ljudi dobesedno pometalo v zrak,” pa je pojasnil direktor Zdravstvenega doma Bled Leopold Zonik in dodal, da so dogodek intervencijske službe zato obravnavale kot ‘množično nesrečo’.

Kot kaže, je poškodovanih najmanj pet oseb, od tega dve huje. “40-letno Slovenko, ki je v zadnjem mesecu nosečnosti, so očividci nemudoma pričeli oživljati, bila je tudi opečena. Skupaj s hudo poškodovano šestletno hčerko, ki po udaru strele ni dihala, bila je modra in so jo prav tako morali oživljati, so ju s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana,” je razložil Zonik. Poškodovan je bil tudi partner 40-letne ženske, ki mu trenutno v ZD Bled nudijo predvsem psihološko podporo.

Še dva nemška državljana po Zonikovih besedah zdravijo v jeseniški bolnišnici, a na srečo njune poškodbe niso tako hude. “Zaradi udara strele je kljub temu treba opraviti dodatne elektro-kardiološke preiskave,” je za 24ur. com povedal Zonik.

Ob 15. uri so bile v Mlinem, občina Bled, zaradi udara strela poškodovane tri osebe. Gasilci PGD Bled so nudili pomoč reševalcem NMP Bled in Jesenice pri oskrbi poškodovanih oseb ter uredili in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Posredovala je tudi dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenke vojske, ki je dve osebi prepeljala v UKC Ljubljana, eno osebo pa so z reševalnim vozilom odpeljali v jeseniško bolnišnico.