Strele v kozolca in drevo

Strele v kozolca in drevo

-
3 1586

Popoldne so tudi nad JV Slovenijo začele nastajati nevihte, ki so nas dosegle s severa oz. osrednje Slovenije. Nevihte so spremljali tudi močnejši nalivi in močan veter, švigale so tudi strele. Okoli 15.20 ure je prav strela povzročila požar kozolca v Gornjem Globodolu pri Mirni Peči in v kraju Veliki Korinj na območju Ivančne Gorice. Strela je zanetila tudi požar drevesa v Dobravi pri Škocjanu. Ob 15.35 je po močnem nalivu na cesto Konjsko–Laze pri Boštanju v občini Sevnica nanosilo kamenje in blato. Posredovali so dežurni pri Komunalnemu podjetju Sevnica, ki so material odstranili. Ponekod so imeli težave z meteorno vodo.

Na severu Slovenije je nastala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti JV Slovenije. Nastajali so močnejši nalivi, sunki vetra, toča. Slednja je padala na območju Železnikov in Škofje Loke. O težavah zaradi meteorne vodeporočajo z območja Trebnjega, Grosuplja in Šmarja Sapa.  SPREMLJAJ RADARSKO SLIKO- TUKAJ. 

Spremljajte tudi verjetnost za nastanek toče -TUKAJ.

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo v severovzhodni Sloveniji, kjer bo lahko še nastala kakšna ploha. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 17, najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj C.

OBETI
V nedeljo bo delno do pretežno jasno. Veter bo popoldne slabel. V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče. (arso)