Streljanje v Izoli: trije mrtvi, policist kritično

Streljanje v Izoli: trije mrtvi, policist kritično

-
0 1042

Pred izolsko bolnišnico so odjeknili streli, poročajo Primorske novice. Po zadnjih informacijah so umrli trije ljudje: policist in zdravnik, ki ju je umoril napadalec in slednji, ki so ga pri pobegu ustrelili policisti.Še en policist je bil huje ranjen v predel prsnega koša, krogla se je ustavila tik pred srcem. S helikopterjem so ga prepeljli v ljubljanski UKC.

PRED TEM……Neznani moški naj bi streljal na dva policista in enega zdravnika. S Policijske uprave Koper so potrdili, da sta v streljanju v izolski bolnišnici umrli dve osebi, še dve pa sta hudo poškodovani. “Kriminalisti še opravljajo ogled kraja in ugotavljajo okoliščine dogodka,” so zapisali. Med mrtvimi je tudi napadalec, ki so ga policisti ustrelili v njegovem avtu, saj je po dejanju hotel pobegniti.

Primorske novice še poročajo, da gre po neuradnih informacijah za starega znanca policije iz Svetega Antona, ki je bil zaradi dvakratnega ropa pošte v Pobegih že tudi v zaporu. Napadalec pa naj bi bil celo v rezervnem sestavu policije.

PN še poročajo: 68-letnik iz Svetega Antona je bil danes v izolski bolnišnici naročen pri okulistu, po opravljenem pregledu naj bi na hodniku zanetil prepir, mimo je prišel zdravnik urolog in začel streljati vsepovprek. V bolnišnici je bil v tem trenutku tudi policist, ki je na pregled pripeljal zapornika. Policist ga je poskušal ustaviti, a ga je 68-letnik ustrelil.

Očividec, ki je bil v prostorih bolnišnice, ko se je zgodila tragedija, poroča, da je najprej slišal strel, nato pa se je med ljudmi razširila informacija, da je nekdo na urgenci ustrelil zdravnika in da je menda umrl. “Ko sva s sinom šla iz bolnišnice, sem na tleh videl ležati še policista, ki je bil hudo ranjen. Kasneje pa sem nekoliko stran videl prerešetan avtomobil in na sedežu negibnega človeka. Zdaj so vozilo prekrili s črnim polivinilom. Mislim, da je storilec umrl, saj je že pol ure v avtomobilu,” s prizorišča poroča očividec.

Direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je za PN povedal, da zaenkrat še ne dajejo izjav, dokler ne pridejo v stik s svojci poškodovanih. Vsi so v šoku, trije so zelo hudo ranjeni, njihova življenja visijo na nitki in so v operacijski sobi, je še povedal za PN.