Suh in mrzel konec pred še bolj mrzlim začetkom tedna

Suh in mrzel konec pred še bolj mrzlim začetkom tedna

-
0 107

Pred nami je suh konec tedna, ki pa ga bodo zaznamovale nizke jutranje temperature. Mrzel polarni zrak še vztraja v večjem delu Evrope. Temperature bodo večinoma med 3 in 5 st C, malce topleje bo na Iberskem polotoku, okrog 10, ter na jugu Italije. Zimi pa se še vedno uspešno upirajo na jugu Balkana, v Atenah bo jutri kar 21 st C.

Noč bo delno oblačna. Po nekaterih vrhovih lahko občasno še rahlo sneži. Največ sonca bo zjutraj na Vzhodu države in ob morju, kjer bo pihala zmerna burja. Drugod bo zjutraj oblačno. Najhladneje bo v krajih s snežno odejo. Vse od Gorenjske do Koroške in Štajerske bo okoli -6 stopinj, v Pomurju in na JV Slovenije bo minus 2 stopinji. V osrednjem delu minus 1, medtem ko bo na Primorskem od 1 do 3 stopinje v plusu.

Drugi dan decembra bo pretežno oblačen. Razen na Primorskem, kjer bo burja razpihala oblake. Na Vzhodu bo zapihal veter severne smeri, ki bo pripihal hladen zrak. In tudi čez dan ne bo nobene vročine oz. lahko na slednjo kar pozabimo. Zimsko bo. V večjem delu Slovenije bo od 0 do 2 stopinji, razen na Primorskem, kjer bo od 6 do 8 stopinj Celzija.

V gorah bo pretežno oblačno. Največ sonca bo v Z Julijskih Alpah. Pihal bo zmeren veter V smeri. Mrzlo bo, temperature bodo cel dan ostale pod lediščem. Temperatura na 1500 m bo okoli -6, na 2500 m pa okoli -13 °C.

Tudi v nedeljo bo največ sončnih žarkov na Primorskem. Zjutraj bo po nekaterih nižinah in kotlinah megla. Zjutraj bo do -5, čez dan okrog ledišča. Začetek tedna bo pretežno oblačno. Jutra bodo mrzla, v krajih s snežno odejo se bo živo srebro spustilo do -10 st C. Tudi v nadaljevanju tedna bo prevladovala suho in mrzlo vreme. Zjutraj bo okoli -5 st C, čez dan okoli 5, na Primorskem 12 st C.