Suho vreme se nadaljuje

Suho vreme se nadaljuje

-
0 74

Nad našimi kraji je še naprej obsežen anticiklon. Podobne razmere kot smo jih vajeni že celotno zimo. Jutri se nam bo sicer približal ciklon, ki je v Sredozemlju, a ta razen nekaj oblačnosti bistveno ne bo vplival na vreme pri nas. Suha zima bo še vztrajala.

Noč bo sprva jasna. Temperatura bo hitro padla. Bo pa po kotlinah nastala megla ali pa nizka oblačnost. Slednja bo iz sosednje Hrvaške prekrila vzhodni del Slovenije. Oblačn bo, meglena pokrovka bo bolj gosta in obsežnejša kot je bila danes. Na Primorskem bo jasno z šibko burjo. Jutranje temperature bodo nizke. Pričakujemo od -14 do -9 st.c., še bolj mrzlo bo ponekod na Notranjskem. Pod lediščem bo tudi na Primorskem od -6 do -2.

Čez dan nas čaka zimska idila. Kuliso bo še izpopolnilo ivje. Po nižinah vzhodne Slovenije pa lahko zimsko pravljico skazi nizka oblačnost. Proti večeru bo nekaj več oblakov le na Primorskem. Temperature bodo od -4 do -2, v osrednji Sloveniji do -1, na Gorenjskem bo plus 2, na Primorskem pa toplo, do 12 stopinj.

Vsaj po nižinah v notranjosti nas čaka meglen začetek tedna. Temperature bodo zaradi dolgotrajnejše megle ostale pod lediščem. V ponedeljek bo tako od -9 do -2 st.c. Na Primorskem pa kljub nekaj oblačnosti zavidljivih 12 st.c. Brez večjih sprememb bo tudi v torek. Nad Slovenijo bo še vedno bolj ali manj strnjena oblačnost. Več možnosti za sonce bo popoldne. Sreda bo prinesla manjšo spremembo v obliki burje in SV vetra. Ozračje se bo premešalo in temperature bodo spet pozitivne, do +2 stopinji.