Sumljivo pismo s prahom

Sumljivo pismo s prahom

-
0 89

Danes okrog 10.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da so v eni od pisarn državnega organa na Dunajski cesti v Ljubljani, prejeli pisemsko pošiljko, iz katere se je vsul neznan bel prah.  Na podlagi opravljene analize sumljive snovi, ki je bila danes najdena v pisemski pošiljki v eni od pisarn državnega organa na Dunajski cesti v Ljubljani, je bilo ugotovljeno, da ta ni nevarna za zdravje in življenje ljudi.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno državno tožilstvo.

Policisti so nemudoma pričeli izvajati vse potrebne ukrepe in aktivnosti, ki so predpisane za takšne primere (zavarovanje kraja ter sodelovanje z ostalimi službami – gasilci, delavci veterinarske fakultete). Pisemska
pošiljka s sumljivo vsebino je bila poslana na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo na Veterinarski fakulteti, kjer bo opravljena analiza. V času aktivnosti prostori objekta niso bili evakuirani.

Osebe, ki so bile v stiku s pisemsko ovojnico, bodo do zaključka analize v karanteni. Preiskava je v teku. Rezultati analize bodo znani tekom dneva, so sporočili s PU Ljubljana.