Suša se nadaljuje, kako bo z letino?

Suša se nadaljuje, kako bo z letino?

-
0 235

Komaj je prva polovica junija in se že soočamo s sušo, kje so še julij, avgust in september. Že dobrega pol leta na  JV Slovenije pravih padavin nismo imeli, razen pred dobrim tednom dni, ampak suša se očitno nadaljuje. In tudi v naslednjih dneh padavin ne pričakujemo.

Ponoči bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v severnih krajih bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo v drugem delu noči širile proti jugu, možni so tudi močnejši nalivi.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami ali nevihtami. Več sonca bo v popoldanskem času. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj C.

OBETI
V četrtek bo sončno in spet topleje, v zahodni polovici države bodo posamezne plohe ali nevihte. V petek dopoldne bo večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. V soboto bo sončno, več oblačnosti bo v vzhodni polovici, kjer bodo še krajevne plohe.

V soboto bo k nam začel dotekati bolj hladen in suh zrak, ki bo stabiliziral ozračje. V soboto in nedeljo bo delno jasno, nato bo večinoma sončno. V drugi polovici prihodnjega tedna bo spet vroče, možnost neviht bo precej majhna. (arso)