Ta konec tedna kam? V Kamanje

Ta konec tedna kam? V Kamanje

-
0 834

Če ne veste kam ta konec tedna, potem Vas tudi letos vabijo takoj čez Kolpo. Občina Kamanje, najmlajša in najbolj razvita občina Karlovške županije, bo tudi letos obeležila svoj dan z bogato in originalno zabavo. Danes in jutri vas vabijo na festival DOK – festival dobre volje za ljudi dobre volje.

Program združuje sodobno in tradicionalno kulturo oz. ponuja umetnost, zabavo, smeh, vrhunske koncerte, lokalne prehrambene dobrote, vina domačih vinarjev ter tradicionalno ljudsko praznovanje. Na festivalu bodo poskrbeli tudi za zdravje, s promocijo nordijske hoje, teka in kolesarjenja za rekreacijo in uživanje v naravnih lepotah Kamanja.

Prvi dan festivala se bo začel danes ob 15.00 uri z nordijsko hojo po našem lepem obmejnem mestu. V kolikor se hoje ne boste udeležili ostanite na koncertu v centru Kamanja, kjer vas bo zabaval popularni Bob Milan.

Na platoju jame Vrlovka se bo ob 20.00 uri pričel stand up s predstavo Študija smeha z ekipo, ki je na Hrvaškem stand up osvojila prestol urbane zabave. Ob 21.30 se bo program nadaljeval z ognjeno cirkuško predstavo cirkusantov Razbibrige. Dolgo v noč se boste lahko zabavali s sangrijo in veselimi zvoki za katere bo poskrbel homo universalis“ DJ Mario Kovač, priznani hrvaški režiser, ki se rad predaja kreativnemu ustvarjanju za DJ pultom.

V soboto se festival seli na lokacijo na odprtem v središču Kamanja.  Ob 11. uri vas bodo ponovno zabavali cirkusanti iz Razibrige z otroško predstavo „Vivo sportivo“, ob 14.00 uri pa bo DJ Mario Kovač poskrbel za dobre vibracije za obiskovalce vseh starosti. Ob 15.00 uri se pričenja kolesarski trim po trasi v Kamanju, ali pa daljšI trasI po širšem območju ob Kolpi. Za vse kolesarje bodo na voljo brezplačne majice in pasulj.

Ob 17. uri je za otroke pripravljena cirkuška delavnica, med tem ko bodo odrasli lahko uživali v Vinskem kotičku vinarjev iz Vivodinskega območja in Vrhovca. Degustacijo vina bo spremljal koncert cenjene hrvaške jazz vokalistke Lele Kaplowitz.

DOK Run Kamanje je novost letošnjega festivala, ki se bo pričela ob 17.30 uri. Gre za 9 km traso, po kateri se bodo lahko pognali vsi tekači, ob stezi bo za vsakogar na voljo voda, med tem ko bodo polnoletni lahko dobili tudi vodno-vinsko mešanico.

Ob 19.30 uri bo na odru v centru Kamanja ponovno nastopil igralec Vili Matula, tokrat v  vlogi svetovno znanega  lažnivca  Münchhausna.

Vrhunec večera predstavlja koncert splitskih raperjev TBF ob 22.00 uri, ki mu sledi koncert glasbenih virtuozov iz Kozmodroma, petčlanskega sestava ki uspešno združuje elektronsko in organsko glasbo. Svojo glasbo imenujejo Organic Dance Music. Njihov nastop se bo tako pričel uro čez polnoč.

Nedelja je kot lani rezervirana za tradicionalno ljudsko praznovanje z domačo jagnjetino in glasbo. Ob vinskem kotičku vas bo razveselil tudi program presenečenja.

Torej –  KAM? V Kamanje!

Ta konec tedna kam? V Kamanje