Ta prazna trka

Ta prazna trka

-
0 263
Black Fire Dark Night Flame Candle Light

Pred tedni smo poročali kako je z Luno.  Slednja namreč kroži okoli Zemlje izgleda, kot da se spreminja njena oblika. Vendar pa zgolj gledamo različne dele osvetljene polovice Lune.

Tako oblika Lune prehaja od polne lune, ko vidimo njen celotni osvetljen del (Zemlja se takrat nahaja med Soncem in Luno) do prazne Lune, ko vidimo zgolj njen neosvetljeni del in izgleda, kot da je ni – v tem primeru se Luna nahaja med Soncem in Zemljo.

Luna naredi celoten krog okoli Zemlje in s tem skozi vse svoje 4 faze (mene) v 29.5 dneh. Lunine mene si vedno sledijo v enakem vrstnem redu.

Luna se zadržuje v istem znaku kot Sonce. Ta združena energija nam daje veliko nove moči – zato smo nemirni, iščemo zabavo, vleče nas ven. Lažje začnemo z novim delom, se lotimo novih projektov in stvari, ki smo jih že dolgo odlagali. Dogovarjamo se za poslovne zmenke ali družabne prireditve, lotimo se velikega čiščenja.
Včasih se njuna združena moč izrazi tudi negativno; skozi jezo, agresijo in celo krutost. Naši instinkti so povečani, imamo večji apetit. Občutimo lahko tesnobo, depresijo ali samo nerazložljivo nezadovoljstvo.
To je dobro obdobje za začetek česarkoli novega (tudi Luna začenja svoj nov ciklus po nebu), saj se nam poti kar same odpirajo in vse peljejo le naprej.
Ko Luna raste – od prazne do polne Lune – je čustveno obdobje, čas za duhovne, spiritualne in ljubezenske zadeve. V tem času je tudi priporočljivo striženje las.