Ta teden sneg, prihodnji mraz

Ta teden sneg, prihodnji mraz

-
0 837

Zima s sneženjem se vrača, saj v naslednjih dneh lahko spet pričakujemo nekaj več padavin. Do sobote lahko ponekod po nižinah zapade od 20 pa do 30 cm snega, višje še več. Glavnina padavin bo v vzhodni polovici Slovenije.

Noč bo pretežno oblačna. Ponoči bo najprej začelo snežiti v Prekmurju in delu Šatjerske. Drugod bo jutro oblačno, nekaj sonca bo le ob morju, kjer bo pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo podobne današnjim. Najhladneje bo na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, kjer bo od -5 do -3, V Pomurju in na JV Slovenije bo stopinja pod ničlo, na Primorskem bo do 3 stopinje.

Torek bo oblačen. Rahlo sneženje se bo čez dan razširilo nad osrednjo in Severno Slovenijo. Suho bo ostalo le v Zahodmnih krajih. Pihal bo SV veter, na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo proti večeru spet krepila. Čez dan bo le za kakšno stopinjo manj mrzlo. V večjem delu Slovenije bo od 0 do 1, v osrednjem delu okoli 2 stopinji, na Primorskem do največ 6 stopinj Celzija.

Burja je v Tržaškem zalivu že dodobra razburkala morje in ob ponovni okrepitvi jutri zvečer in v sredo, ko bo v sunkih tudi presegla 100 km/h, lahko spet pričakujemo visoke valove, tudi več kot 2m.

V sredo bo oblačno. Občasno bo še rahlo snežilo, pogosteje v V in J krajih, suho bo ostalo večinoma na Primorskem, kjer bo pihala zmerna do močna burja. Zjutraj bo okoli ledišča, čez dan okoli 4, ob morju do 9 st C. Tudi v četrtek bodo na nebu prevladovali oblaki. Po celotni državi se bodo pojavljale rahle padavine, na Primorskem v obliki dežja, drugod bo snežilo. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Petek bo še oblačen, občasno bo še rahlo snežilo. Burja na Primorskem bo še vztrajala. Sprememba se obeta za konec tedna, ko bo na nebu spet več sončnih žarkov. Se bo pa hladilo, tudi dnevne tempeature bodo večinoma ostale pod lediščem. In za naslednji teden kaže na minus tudi čez dan. Je pa do takrat še nekaj dni. 🙂