Tako kot je prišel, je oz. bo tudi odšel – sneg

Tako kot je prišel, je oz. bo tudi odšel – sneg

-
0 196

Ponoči bo v večjem delu oblačno ali megleno. Občasno lahko še pade kakšna kaplja dežja. Kljub temu bo zaradi nizkih temperatur na izpostavljenih legah možna poledica. Burja na Primorskem bo počasi slabela in prešla v šibko. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah, kjer se bo ohladilo do -2, drugod po državi bo od 0 do 2, na Primorskem pa okoli 5 st. C.

V nadaljevanju dneva se bo oblačnost na Primorskem počasi umikala in pokazalo se bo sonce, drugod se bo ob šibkih vzhodnih vetrovih še zadrževal zelo vlažen zrak in poskrbel za turobno novembrsko vreme s precej megle ali nizke oblačnosti po nižinah. Na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja, se bodo popoldanske temperature povzpele do 13 st. C. Drugod po državi bomo izmerili med 2 in 5 st. C. V gorah je ponoči padlo med 20 in 30 centimetrov snega, ki ga je močan veter spihal v zamete. V prihodnjih dneh se bo sneg zaradi temperatur nad lediščem talil, kjub temu pa v gore nikar brez primerne zimske opreme.

Četrtek bo v visokogorju sončen, po nižinah večjega dela države pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Tudi petek bo v znamenju oblačne sivine, nekaj nebesne modrine bo občasno le na Primorskem. Ob koncu tedna se bodo oblakom pridružile še padavine. Ob toplem JZ vetru bo snežilo le v visokogorju. Na pravo zimo bomo morali še počakati.  (Rok Nosan)