Teden sončnega

Teden sončnega

-
0 92

Nad J Evropo bosta v naslednjih dneh dve območji nizkega tlaka. Prvo bo nad V obalo Španije. Po nekaj dneh s temperaturo okoli 30 st C, sedaj prihajajo obilnejše padavine z močnim vetrom. V 48 urah lahko pade med 100-150 litrov dežja na kvadratni meter, lokalno tudi več. Ob obali opozarjajo na nevarnost poplav. Drugo območje nizkega tlaka pa bo nad Črnim morjem. V Grčiji in Bolgariji lahko ob dežju nastane tudi kakšna nevihta. Preostali del Evrope pa bo imel sončen in jasen vstop v nov teden.

Začetek novega tedna bo po nžinah vremensko čudovit. Noč bo jasna. Proti jutru bo nekaj oblakov le na V države. Ponoči in zjutraj bo na Primorskem pihala šibka burja. Zaradi jasne noči bo jutro precej sveže. Nad ničlo bo le ob morju, kjer bo 3 st, okoli ledišča bo na Goriškem, v osrednjem delu ter v Pomurju, -1 bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, -2 na Štajerskem in Korškem ter -3 v Alpskih dolinah.

Čez dan sončnih žarkov ne bo manjkalo. Oblakov na nebu bo zelo malo. Veter bo do popoldneva ponehal.
Sončni žarki bodo poskrbeli za temperaturno prijeten dan. Najtopleje bo na Primorskem, okoli 14 st C, v osrednjem delu bo 13 st, še stopinjo manj bo na Dolenjskem in v Pomurju, najmanj 11 stopinj pa na Štajerskem, Koroškem ter v Alpskih dolinah.

Jutri bo v gorah večinoma jasno, več oblačnosti bo dopoldan še na SZ. Pihal bo večinoma šibak veter severnih smeri. Temperatura bodo še bolj sveže, na 1500 m bo čez dan okoli 1, na 2500 m pa okoli -5 st C.

V dnevih, ki so pred nami bo prava pomlad. Sončnih žarkov ne bo manjkalo. Oblakov na nebu bo zelo malo. Jutra bodo še bolj sveža, s temperaturami okoli ledišča, bo pa sonce čez dan segrelo ozračje do prijetnih 14, 15 st C. Stabilno vreme nas bo spremljalo vse do sobote, ko bo na nebu spet več oblakov in povečala se bo tudi verjetnost za padavine.