Tihotapci orožja, 15 oseb pridržanih

Tihotapci orožja, 15 oseb pridržanih

-
0 367

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU ) danes zaključujejo daljšo mednarodno preiskavo s področja organizirane kriminalitete. Skupaj s kriminalisti in policisti na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj, Koper in Novo mesto izvajajo različne operativne aktivnosti v obsežni mednarodni kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete.

V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in pridržali 15 osumljencev, ki so kot člani kriminalne združbe izvrševali kazniva dejanja tako na območju Slovenije kot v tujini.

“Trenutno poteka večje število hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja suma storitve več kaznivih dejanj Neupravičena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva,” so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

V zaključni akciji sodeluje približno 100 policistov, 60 kriminalistov iz različnih policijskih uprav in 49 preiskovalcev NPU. Poteka tudi mednarodno policijsko sodelovanje z različnimi državami EU in Europolom, predkazenski postopek pa usmerja Specializirano državno tožilstvo RS, so zapisali na spletni strani Policije.