Tim Gajser o petardah

Tim Gajser o petardah

-
0 117

Veseli december je, ki pa je prevečkrat nevaren in preglasen. Kmalu bodo na trgovskih policah tudi pirotehnični izdelki. Da bi prazniki minili prijetno in varno, policisti in zdravniki že pozivajo k varni in uvidevni rabi pirotehničnih izdelkov. Začenjajo letošnjo preventivno akcijo Bodi zvezda, ne meči petard!

Poleg Daniela Juga z GPU, sta več primerov, preventivnih nasvetov in opozoril danes predstavila tudi Uroš Ahčan, predstojnik Kliničnega oddelka za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike UKC Ljubljana, in svetovni prvak v motokrosu in vrhunski športnik, ki je tudi zaposlen v policiji, Tim Gajser.

‘Še nikoli nisem držal petarde’

Gajser je dejal, da se je sam odločil za sodelovanje v akciji osveščanja, ker se tudi sam še kako strinja, da v metanju petard ni nič lepega. “To moti ljudi, živali, in nevarno je,” pravi. “Bodite zvezde in res ne mečite petard. Če pa že morete, to izvajajte pravilno, ob prisotnosti odraslih, da ne bo poškodb,” dodaja.

Kot pravi Gajser, je sam pokanje zamenjal za brnenje. “Če sem popolnoma iskren, še nikoli nisem držal petarde. Če se ukvarjaš s čimerkoli, s športom ali na primer glasbo, z nečim, kar te res veseli, je to edina prava odločitev,” je bil jasen.

(24ur.com)