Topel začetek novembra

Topel začetek novembra

-
0 358

Prazniki so za nami, vendar praznično vreme bo še z nami. Prav tako počitnic še ni konec. Ponoči bo delno jasno, v jutranjih urah pa se bo na zahodu pooblačilo. Nižine osrednje in vzhodne Slovenije bo zjutraj večinoma prekrivala megla oz. nizka oblačnost, ponekod pa bo jutro precej sončno.++ Pod ničlo se bo ohladilo le na SZ, od Pomurja do Bele krajine bo okoli pozitivne ničle, bv osredjem delu 3 stopinje, na Primorskem od 6 do 10.

Četrtek bo na Primorskem in na Notranjskem povsem oblačen, tukaj lahko občasno rahlo rosi ali dežuje. Precej oblakov bo tudi na nebu osrednje Slovenije in Gorenjske, največ sonca bo na vzhodu Slovenije. Čez dan bo zapihal JZ veter. Na Primorskem bo nekoliko hladneje kot danes, v notranjosti pa bo za kakšno stopinjo topleje kot danes. V večjem delu Slovenije bo od 15 do 16 stopinj, na Gorenjskem 12 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri v pasu od Julijcev pa do Snežnika oblačno, lahko tudi pade kakšna kaplja dežja. Drugje bo oblakov manj, največ sonca bo na Pohorju. Vetrovno bo, pihal bo zahodni do JZ veter.

V petek bo nekaj sonca in oblakov. JZ veter bo prehodno ponehal, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla in nizka oblačnost. Zjutraj bo 4, popoldne okoli 13 stopinj. V soboto bo v zahodni polovici Slovenije oblačno, na vzhodu pa pa precej sončno. Spet bo zapihal JZ veter, čez dan bo okoli 15 stopinj. Nedelja bo vetrovna, na zahodu bo oblačno z občasnimi padavinami, v vzhodni polovici Slovenije bo suho z nekaj sonca. Topleje bo, na Štajerskem in v Prekmurju bo blizu 20 stopinj. V noči na ponedeljek bodo padavine zajele vso Slovenijo.