Topleje bo, vsaj do sobote

Topleje bo, vsaj do sobote

-
0 242

V torek se bo predvsem na jugozahodu pooblačilo, drugod bo zmerno, ponekod tudi pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v alpskih dolinah do -5, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 6 do 13 °C.

OBETI
V sredo in četrtek bo na vzhodu večinoma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo predvsem v četrtek občasno možen rahel dež. Še bo pihal jugozahodni veter. Topleje bo.

Od petka do torka bodo naši kraji na obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad zahodno in severno Evropo. V noči na nedeljo nas bo predvidoma prešla vremenska fronta. V torek se bo nad osrednjim Sredozemljem in Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek bo še prevladovalo suho vreme. V soboto se bodo padavine sprva začela pojavljati v zahodni Sloveniji in se bodo v noči na nedeljo razširile nad vso državo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. V ponedeljek in torek bo predvidoma suho in precej jasno. V sredo se verjetnost za padavine spet nekoliko poveča. (ARSO)