Topleje bo, jutra še neprijazna

Topleje bo, jutra še neprijazna

-
0 238

Ciklon, ki je prinesel padavine se umika nad Balkan. Nad Alpami pa se bo zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki nam bo prineslo kakšen dan umirjenega vremena. S severa Evrope pa se proti Sloveniji spušča hladna fronta, ki bo deloma, ampak deloma, pokvarila prvomajske praznike. Zaenkrat kaže, da bo  več padavin na Balkanu in ob Jadranu. Bo pa topleje!

Noč bo večinoma oblačna. Po kotlinah lahko zaradi mokrega snega nastane megla ali nizka oblačnost. Na skrajnem JV Slovenije lahko še rahlo dežuje. Zjutraj se bo na Gorenjskem, Koroškem in na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, razjasnilo. Drugje bo še nekaj oblačnosti. Jutro bo zimsko. Tam kjer se bo razjasnilo bo sneg pomrznil. Spet bo nevarnost pozebe Na Gorenjskem bo tako -3, Ljubljanska kotlina -1, zelo hladno bo na Koroškem, Štajerskem -1, na Dolenjskem +4, na Primorskem bo od 4 do 8 st.c.

Dopoldne se bo tudi na vzhodu oblačnost počasi umikala. In popoldne bo v večjem delu Slovenije jasno. Nastalo bo nekaj kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Na JV Slovenije lahko še nastane kakšna ploha. In sonce bo hitro talilo sneg. Iz zime se bomo spet vrnili v pomlad. Dnevne temperature bodo od 11 do 13 st.c., izstopala bo Primorska, kjer bo blizu 20 stopinj.

V hribih nad 1300 m je v zadnjih dveh dneh zapadlo ogromno novega snega od pol metra do enega metra snega. Jutri bo tudi gore zajela izrazita odjuga zato bo velika nevarnost snežnih plazov.. Po jutranji razjasnitvi bo čez dan nastalo nekaj kopastih oblakov in kakšna ploha. Pihali bodo šibki vzhodni vetrovi.

Naslednji dnevi bodo bolj primerni letnemu času. V soboto zjutraj bo po kotlinah nastala megla.. Tam kjer bo jasno bo znova blizu ledišča. Čez dan pa ob delno jasnem vremenu toplo do 17 st.c. Kresovi bodo še v suhem. Izboljšala pa se je napoved za nedeljo, večinoma bo sicer oblačno, popoldne bo nastalo nekaj ploh. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Tudi praznični ponedeljek bo minil v znamenju oblakov in tudi vetra. Lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Vseeno ne bo tako hladno, saj bo okoli 17 st.c.