Topleje kot aprila, ampak muhavost ostaja

Topleje kot aprila, ampak muhavost ostaja

-
0 229

Zjutraj bodo predvsem SZ države spet zajele krajevne padavine v obliki ploh in neviht. Zjutraj bo oblačno in toplo. V večjem delu države bodo temperature okoli 17, 18 st. C, najtopleje bo na Primorskem 20, najbolj sveže pa na Gorenjskem, 14 st. C.

Toplo jutro se bo prevesilo v spremenljiv dan z nekaj oblaki in nekaj sonca. Kakšna ploha ali nevihta lahko nad severno in osrednjo Slovenijo nastane že dopoldne, več neviht pa pričakujemo popoldne in zvečer. Manj verjetne bodo na JV države, kjer bo tudi sonca največ. Jutri bodo dobri pogoji za burnejši razvoj vremena. Lokalno lahko nastanejo močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, prav tako na manjših območjih ni izključen pojav toče. Ob tem lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki. Popoldne bo zapihal JZ veter. Najtopleje bo v Beli krajini, 32 stopinj, drugje bo od 27 do 31, na Gorenjskem 25 stopinj.

Tudi v nedeljo popoldne bodo plohe in nevihte pogoste. Manj verjetne bodo ob morju in na JV Slovenije. Marsikje bo grmelo tudi v noči na ponedeljek, v ponedeljek čez dan pa se bo vremensko dogajanje prehodno umirilo in delno se bo zjasnilo. Nastane lahko še kakšna ploha. V nadaljevanju tedna bo sonca veliko, vendar brez popoldanskih ploh in neviht ne bo šlo. Spet bo topleje, marsikje bo nad 30 st. C.