Toplo, potem sneg?

Toplo, potem sneg?

-
0 455

Ob toplih dnevih bomo spet dobili veter in vlago. V zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, v nedeljo pa bo ob prehodu fronte nekaj dežja padlo tudi na severu države. Za sneg bo po nižinah pretoplo. In če se boste odpravili na smuku, meja sneženja bo na okoli 1300 m.

Območje visokega zračnega tlaka bo oslabelo in dosegel nas bo rob obsežnega ciklona. Središče ciklona bo pred obalo Norveške, kjer bo veter v sunkih dosegal orkanskih 180 km/h!. S severozahoda se nam bliža fronta. Deževalo in zelo vetrovno bo, vse od Francije pa do Rusije. Še pred fronto bodo pri nas zaradi vlažnega jugozahodnika nastajale padavine.

Ponoči in zjutraj bo še nekaj jasnine, a do jutra bo oblačnost z južnega dela Slovenije napredovala proti osrednji Sloveniji in Pomurju. V prevetrenih koncih boste že zjutraj občutili jugozahodnik. Najhladneje bo zjutraj v severnem delu Slovenije. Na Gorenjskem in Koroškem bo zimskih minus 4 stopinje. Drugje bodo temperature okoli ledišča oz. kakšno stopinjo nad ničlo. Ob Obali bo 8 stopinj.

Čez dan bomo imeli še več južnega vremena, ostalo bo oblačno, nekaj sonca bo le na skrajnem SV Slovenije. Na jugu in zahodu bo proti popoldnevu začelo deževati. Kakšna kaplja pa lahko doseže tudi osrednji del. Proti večeru se bo jugozahodni veter še okrepil in v sunkih lahko preseže 60 km/h. Spet bo toplo. Najvišje temperature bodo na vzhodu Slovenije, kjer bo tudi suho, od 12 do 14 st.c., v osrednjem delu okrog 10, na zahodu pa od 6 do 11 st.c.

Pred nami je podaljšano obdobje toplega vremena, ki bo vztrajalo tudi v prvih dneh februarja. Noč na nedeljo bo vetrovna, zato bo nedeljsko jutro toplo, okrog 6 st.c. Čez dan nas bo dosegla fronta in predvsem na severu bo padlo nekaj dežja. Ponedeljek pa bo spet povsem pomladanski, deloma se bo razjasnilo in dnevne temperature bodo okoli 14, na vzhodu Slovenije 18 st.c.! Tudi v torek bo še toplo, le tako sončno ne bo več, na Primorskem bo začelo rahlo deževati. Sprememba se bo začela z dežjem, končala pa s sneženjem.