Torek bo vroč, tudi reke so tople

Torek bo vroč, tudi reke so tople

-
0 323

Pred nami je še en vroč dan in marsikdo bo osvežitev poiskal v domačih rekah, jezerih, potokih. Tudi vode reke imajo v srednjem oz. spodnjem toku visoko temperaturo. Reka Krka ima v Soteski slabih 19 stopinj, medtem ko ima pri Gorenji Gomili že dobrih 26 stopinj. Podobno je tudi s Kolpo, ki ima pri Petrini dobrih 21, pri Sodevcih 24 in v Metliki slabih 27 stopinj. Reka Sava ima pri Čatežu in pri Jesenicah na Dolenjskem dobrih 26 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V zahodni Sloveniji lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj C.

V sredo bo na vzhodu sprva precej jasno, drugod bo že spremenljivo oblačno. Čez dan se bodo na zahodu pričele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo krepile in postopno širile proti vzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Več sonca bo na vzhodu. Nekoliko hladneje bo. Jugozahodni veter se bo še okrepil. V petek bodo predvsem na zahodu še občasno padavine, drugod pa bo še precej sončno. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. (Arso)