TPV in BMW – eden največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji

TPV in BMW – eden največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji

-
28 1672

Po več kot dveh letih intenzivnih aktivnosti znotraj kompleksnega procesa pridobivanja posla je novomeški TPV  danes od kupca BMW pridobili še uradno potrditev o tem, da je v močni mednarodni konkurenci kot ekskluzivni dobavitelj za strukturni sklop podvozja izbran TPV!

BMW je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni proizvajalec premijskih vozil na svetu. Tehnološko najnaprednejši izdelek, ki ključno vpliva na vozno dinamiko, bo kot del BMW-jeve platforme vgrajen v več kot 6 milijonov vozil. Pričetek proizvodnje se načrtuje v nekaj letih.

Po ocenah poznavalcev gre za največje posamično naročilo za slovensko dobaviteljsko industrijo do sedaj. TPV je kot predrazvojni in razvojni dobavitelj tudi nosilec celotnega razvoja izdelka, kar je glede na visoke zahteve kupca in kompleksnost izdelka izjemen dosežek in potrditev vrhunske ravni naših razvojnih kompetenc.

Po besedah Marka Gorjupa, direktorja – predsednika poslovodstva, pomeni »prejeti nominacijo za tako pomemben posel s strani vodilnega premijskega proizvajalca vozil izjemno čast in potrditev dolgoletnega uspešnega dela. Je izjemen uspeh, ki nam odpira vrata ne le pri tem, pač pa tudi pri drugih potencialnih OEM-kupcih ter neizpodbitno utrjuje naš položaj razvojnega in predrazvojnega dobavitelja v avtomobilski industriji. Ponosen sem na vse sodelavce, ki ste kupcu uspeli dokazati odličnost naših poslovnih, razvojnih in proizvodnih kompetenc in zasnovali produkt, ki bo vgrajen v vozila, ki so med najkakovostnejšimi na svetu«.

Pridobljeni posel, ki vključuje podporo kupcu tudi na izvenevropskih trgih, je potrditev strategije globalizacije Skupine TPV z načrtovanim prodorom v ZDA in na Kitajsko. Predstavlja velik potencial za razvoj Skupine na globalnih trgih, hkrati pa tudi širitev obstoječih proizvodnih lokacij v Sloveniji. V sklopu pridobljenega projekta načrtujemo več kot 200 novih zaposlitev ter občutno povečanje proizvodnih kapacitet, ki bodo zasnovane v smeri pametnih tovarn in predvidevajo visoko stopnjo avtomatizacije in robotizacije.

Globalna širitev podjetja bo omogočila nadaljnjo podporo tako kupcu BMW kot tudi drugim premijskim proizvajalcem vozil po vsem svetu.

Doseženi uspeh predstavlja nov mejnik v zgodovini TPV-ja. Pridobljena nominacija pa ni le priznanje, temveč tudi velika odgovornost. Uspešno realizacijo bosta zagotovila le trdo delo in vztrajno dokazovanje izjemne ravni strokovnosti in kakovosti na vseh področjih.