Tragedija na primorski AC: več mrtvih in poškodovanih

Tragedija na primorski AC: več mrtvih in poškodovanih

-
0 727

Okoli 14. ure se je zgodila najhujša prometna nesreča na slovenskih avtocestah. Na primorski avtocesti je zaradi megle, rosenja in neprilagojene hitrosti je bilo v nesreči po neuradnih podatkih udeleženih okoli 70 vozil. Zgodile so se štiri nesreče. V eni nesreči je bilo udeleženih kar 63 vozil. Po neuradnih podatkih je umrlo 5 ljudi, več je poškodovanih, dva huje.

Ponekod po Sloveniji so vozne razmere zaradi megle in rosenja neprijazne. Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani se je okoli 14. ure zgodila huda prometna nesreča. Udeleženih naj bi bilo veliko vozil (celo več kot 60), tako osebnih kot tudi tovornih. Po prvih neuradnih podatkih je več oseb poškodovanih. Uradnih podatkov o žrtvah še ni. Po neuradnih informacijah naj bi umrlo pet oseb.

Promet.si ob 17.55h:

Zaradi prometne nesreče je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos v obe smeri. Za osebna vozila je obvoz po regionalni cesti Senožeče – Razdrto in obratno. Nastaja zastoj v obe smeri, zastoj je tudi na regionalni cesti. Posledično je zaprta tudi hitra cesta Vipava – razcep Nanos v smeri Kopra in Ljubljane. Priklopniki in polpriklopniki za proti Kopru se izločajo pri Postojni.

(foto: PIC)