Tragična nesreča-letalu zmanjkalo goriva!

Tragična nesreča-letalu zmanjkalo goriva!

-
0 136

Iz kolumbijske agencije za preiskovanje nesreč so sporočili, da na krovu nesrečnega letala, ki je strmoglavilo v Kolumbiji, ni bilo 81 ljudi, kot je bilo prvotno rečeno, saj se štirje potniki nanj niso vkrcali, poroča BBC. Na krovu je bilo tako 77 ljudi, šest jih je nesrečo preživelo. Letalo je strmoglavilo med krajema Sonson in la Ceja, 17 kilometrov pred pristajalno stezo.

Med njimi sta nogometaša brazilske nogometne ekipe Chapecoense Alan Ruschel in Helio Zampier Neto, rezervni vratar Jakson Follman, tehnik na letalu Erwin Tumiri, stevardesa Ximena Suarez in novinar Rafael Valmorbida.

Da je letalu le nekaj minut pred predvidenim pristankom zmanjkalo goriva, je zdaj potrdila tudi preživela stevardesa. “To letalo ni bilo namenjeno potovanjem na tako dolge proge,” njene besede navaja časnik El Colombiana. Spominja se, kako so kar naenkrat ugasnile luči, letalo je začelo naglo padati, nato pa je treščilo ob tla. “Več se ne spominjam,” je povedala za Deportes RCN.

Maksimalna kilometrina dotičnega letala naj bi znašala 2965 kilometrov, pot, ki jo je imelo letalo v trenutku strmoglavljenja za seboj, pa je bila dolga 2960 kilometrov, še navaja časnik.