Tragična nesreča na dolenjski AC

Tragična nesreča na dolenjski AC

-
0 1765

Ob 0.56 je na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom, pri kraju Grmovlje, občina Škocjan, voznik s kombiniranim vozilom trčil v osebi, ki sta stali na cesti ob okvarjenem avtomobilu. Pri tem je ena oseba umrla, še ena pa je hudo poškodovana.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik iz Švice vozil osebni avtomobil BMW 330 iz smeri Ljubljane proti
Obrežju. Pri kraju Grmovlje je zaradi poškodovane zadnje pnevmatike zapeljal na odstavni pas. 33-letni voznik in 46-letni potnik, prav tako iz Švice, sta se zaradi menjave pnevmatike nahajala ob zadnjem delu
avtomobila, takrat pa je v isti smeri pripeljal voznik tovornega vozila Peugeot boxer, državljan Hrvaške.

Voznik tovornega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je s prednjim delom vozila trčil v oba moška. 46-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, 33-letnega pa so reševalci odpeljali v bolnišnico, utrpel je številne hude poškodbe.

V zadnjem tednu dni ja na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto to že druga prometna nesreča s smrtnim izidom, ki sta jih povzročila voznika tovornih vozil.

Policisti ponovno pozivajo voznike k previdnosti in doslednemu upoštevanju cestno prometnih pravil., Na vseh cestah naj upoštevajo veljavne omejitve hitrosti, prilagodijo hitrost vožnje (gneča na cesti, stanje vozišča…) in vozijo na primerni varnostni razdalji.

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, razsvetlili kraj in počistili cestišče. Delavci DARS-a so postavili cestno signalizacijo.