Tragična nesreča, vožnja v napačno smer

Tragična nesreča, vožnja v napačno smer

-
0 1222

Po dosedanjih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja prometne nesreče, ki se je zgodila okoli 7.30 ure, so policisti ugotovili, da je 73-letna voznica z osebnim vozilom Toyota na uvozu Šmartno/Gameljne zapeljala na avtocesto v smeri Ljubljane v napačno smer. Pri približno 300 metrih vožnje je čelno trčila v 38-letnega voznika kombiniranega vozila Renault traffic, ki je pravilno pripeljal po prehitevalnem pasu. Vozilo povzročiteljice je ob trčenju obrnilo in odbilo na vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 48-letni voznik kombiniranega vozila MB vito, ki je trčil v povzročiteljico. V nesreči je bil udeležen še voznik (56-letni tujec) osebnega vozila Opel mokka. Povzročiteljica je na kraju prometne nesreče umrla, voznik traffica je utrpel hude telesne poškodbe, potnik v njegovem vozilu ter voznik MB vita in potnica pa so utrpeli lahke telesne poškodbe, medtem ko voznik mokke in potnica v nesreči nista bila poškodovana.so sporočili s PU Lj. Razmere na cestah spremljaj na povezavi TUKAJ.

Ob 7.33 je na gorenjski avtocesti med priključkoma Ljubljana – Brod in Ljubljana – Šmartno v smeri proti Kranju voznica osebnega vozila zaradi vožnje v napačni smeri čelno trčila v kombinirano vozilo. V prometni nesreči sta bili nato udeleženi še eno osebno in eno kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili mrtvo voznico, iz kombiniranega vozila pa težje poškodovanega voznika in lažje poškodovanega otroka. Poškodovanim so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili so akumulatorje na poškodovanih vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so pregledali in oskrbeli udeležence v prometni nesreči in dve osebi prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci DARS-a, ki so kraj dogodka ogradili s cestnimi zastori, so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Ob 1.11 uri je na regionalni cesti Ivančna Gorica Muljava, v naselju Muljava vozilo zletelo s cestišča in se poškodovalo. Posredovali so gasilci PGD Stična in PGD Muljava, k so imobilizirali ter oskrbeli tri poškodovane osebe, do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Poškodovane osebe so bile prepeljane v UKC Ljubljana.