Trčil v ‘kosca’ bankine

Trčil v ‘kosca’ bankine

-
0 873

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 131 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

PROMETNE NESREČE

Okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča v Krškem, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in se z vozilom prevrnil. 36-letni povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.

Nekaj po 9. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Radni. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 19-letni voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del delovnega stroja, ki je izvajal košnjo bankin. Lažje poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

 

VLOMI

Črnomaljske policiste je oškodovanec obvestil, da so neznanci med 14. 5. in 19. 5. vlomili v njegovo počitniško hišo v okolici Semiča in odtujili laminat in meso. Oškodovan je za okoli 800 evrov.

V okolici Dolenjskih Toplic je nekdo vlomil v prostore podjetja in odtujil dokumente in denar.

V noči na 20. 5. je v Trebnjem neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Odtujil je denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.