Tretji kanu V vesolje

Tretji kanu V vesolje

-
0 76

Tretji kanu sta Anja Pavlin in Jan Medle, dolenjska novovalovska glasbenika, ki izhajata iz povsem različnih glasbenih miljejev, a ju je usoda – kot v legendi o tretjem kanuju na okljuku reke Krke – prestavila v za oba novega. V njem se spretno prepletajo njune (z)godbe: Anjine, ki vse pomalem potegnejo na pop in Janove, ki imajo ostrejše robove in so žanrsko bliže punk rocku.

V glasbi, ki jo ustvarjata, zato najdemo vse pomalem: od domala klasične popevke, do dostojnih nastavkov pri nas odločno premalo zastopanega indie popa, šansonjerskih prijemov in kantavtorskih pripovedi.

“Tiho  sta sedla in se zazrla vase”
Njun prvenec V VESOLJE, ki je izšel pri Celinki in sta ga napovedala dva odmevna singla, Ni prostora (junij 2016) in V mleku (marec 2017), je zato zelo raznolika glasbena pripoved in kaže na bržčas temeljno potezo tega ustvarjalnega tandema: da se ne želi ujeti v pasti predvidljivih žanrskih okvirov in še bolj predvidljivih produkcijskih prijemov. Vsaka njuna pesem je zgodba zase, v vsaki se znajdemo na začetku popotovanja skozi njuno orbito in v vsaki nas zlahka potegneta s seboj … V VESOLJE.

Albumu sta zvočno podobo dala dva prekaljena producenta, Peter Penko
in Igor Ilić, medtem, ko je za dobršen del snemalnega dela nastanka albuma zaslužen tudi Bort Ross.

Tretji kanu sta ustvarila pogumen prvenec, ki prinaša svežino in vzpostavlja prožno ponjavo za njune vzlete v svemir slovenskega glasbenega okolja. Nanje se pripravljata v družbi izkušenih glasbenih sopotnikov, ki ju bodo spremljali na živih nastopih.

Zasedba: Anja Pavlin – vokal, Jan Medle – kitara in vokal, Žiga Dobravc – bobni, Primož Moškon – kitara, Jani Kovačec – bas kitara, Jernej Šuštaršič – klaviature, harmonika

V juniju bomo okrepljeno postavo Tretjega kanuja lahko slišali na odrih Godibodija, 9. junija na letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani (ob 20h) in 10. junija v klubu Wetrinsky v Mariboru. Še pred tem pa se bo 2. junija ob 20h zgodila premiera prvenca na domačih tleh, na skritem vrtu Hostla Situla v Novem mestu.