Trije globusi slovenskih športnikov?

Trije globusi slovenskih športnikov?

-
0 22

Za slovenske ljubitelje zimskih športov bo nedelja izredno zanimiva in napeta. Namreč kar dva slovenska športnika imata možnosti osvojiti veliki kristalni globus v točkovanju svetovnega pokala. S tem bi slovenski športniki v eni sezoni lahko osvojili kar tri velike kristalne globuse, v točkovanju svetovnega pokala!

Tina Maze bo poskušala globus osvojiti drugič. Pred alpskimi smučarkami je še zadnja tekma sezone, veleslalom. Tina ima po sobotnem slalomu 18 točk prednosti pred najboljšo veleslalomistko sezone in najbližjo zasledovalko, Avstrijko Anno Fenninger. Prva vožnja se bo začela ob 10. uri. Tina ima startno številko 5., Anna 3.

Drugi boj za veliki kristalni globus se bo odvijal v ‘meki’ smučarskih  poletov. Planica je zadnja dva dneva povsem v znamenju slovenskih orlov. Peter Prevc ima prvič osvojiti veliki kristalni globus, saj za vodilnim Nemcem Severinom Freundom zaostaja za 44 točk. Prevcu gre v Planici odlično Freundu nekoliko manj. Prva serija je na sporedu ob 10. uri.

V vsakem primeru so slovenski zimski športniki poskrbeli še za eno vrhunsko zimo. V primeru, da Tini in Petru uspe še en veliki met, bo slovenski zimski šport poskrbeli za svetovni šok. Saj je Žan Košir že osvojil veliki kristalni globus v deskanju na snegu. Še dva zagotovo ne bosta moteča.

Ob tem ne moremo mimo Jakova Faka, saj je biatlonec na odličnem 3. mestu v skupnem seštevku.