Tovornjakar z mobilcem v roki povzročil nesrečo

Tovornjakar z mobilcem v roki povzročil nesrečo

-
0 144

Dopoldne je bila zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta štajerska avtocesta pri priključku Blagovica proti Celju, nastajali so dolgi zastoji, tudi na vzporedni cesti Lukovica – Blagovica.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, sta bili v nesreči udeleženi dve tovorni vozili. Prometno nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, sicer državljan BiH, ki ni vozil po sredini prometnega pasu, temveč je zapeljal čez polno črto na odstavni pas, kjer je trčil v zadnji  del priklopnega vozila, katerega voznik, sicer državljan Romunije, je takrat stal na odstavnem pasu zaradi okvare na vozilu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Zaradi prometne nesreče ni nihče potreboval zdravniške pomoči. Povzročitelj je na kraju plačal globo.

Pred predorom Karavanke pa je proti Avstriji zaradi povečanega prometa tovornih vozil dopoldne vztrajala dolga kolona tovornih vozil. Kot so opozorili na PU Kranj, je v takšnih primerih potrebna velika previdnost pri približevanju stoječi koloni in vožnji mimo po prehitevalnem pasu.

Pred tem…

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta pri priključku Blagovica proti Celju. Nastajajo zastoji. Za osebna vozila priporočajo obvoz na relaciji Lukovica – Trojane. Trenutne razmere v prometu spremljaj –TUKAJ.

Ko so sporočili s PU Ljubljana, so jih danes okoli 8.30 ure, obvestili o prometni nesreči na avtocesti Blagovici. V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili, udeleženci naj bi utrpeli tudi lažje poškodbe.

“Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic bo avtocestni odsek dlje  časa zaprt. Naprošamo vse, da upoštevajo navodila policistov in vzdrževalca ceste ter vozijo strpno in previdno,” še dodajajo na PU Ljubljana.

Pred predorom Karavanke pa je proti Avstriji 10 kilometrov dolg zastoj tovornih vozil. Voznikom osebnih vozil za smer Jesenice in Kranjsko Goro priporočajo izvoz Lesce.

S PU Kranj so sporočili, da voznike na zastoj opozarja postavljena prometna  signalizacija. Tovorna vozila stojijo na voznem pasu, svetujejo pa veliko previdnost pri približevanju stoječi koloni in vožnji mimo po prehitevalnem pasu. Vozniki naj na tem odseku zmanjšajo hitrost in vozijo posebej previdno. Vozniki tovornih vozil na tem odseku ne smejo prehitevati drugih vozil, še sporočajo s PU Kranj.