Tudi pri nas žrtev mraza

Tudi pri nas žrtev mraza

-
2 385

Zaradi nizkih temperatur je v okolici Maribora umrl moški, ki mu je spodrsnilo pred domačo hišo in obležal. Šele naslednji dan so ga našli reševalci. Moški se je odpravil po drva, poroča Večer.

Moški poznih srednjih let, ki naj bi v hiši v naselju Žikarce v občini Duplek živel sam, se je preslabo oblečen odpravil iz hiše po drva, kjer mu je zdrsnilo in je padel. Sam ni mogel vstati in je tako obležal. V mrazu je ležal več ur, je povedal urgentni zdravnik v zdravstvenem domu Gregor Prosen.

Reševalci Zdravstvenega doma Maribor so ga našli šele dan pozneje – v torek okoli poldneva.

Kot je za 24ur.com potrdil tudi direktor Policijske uprave (PU) Maribor Danijel Lorbek, je policija v torek, 27. februarja v okolici Maribora obravnavala nenadno smrt 54-letnega moškega. “Vzrok smrti bo znan po odrejeni sanitarni obdukciji,” je sporočil Lorbek.

V bolnišnici v Mariboru pa se zaradi hude podhladitve za življenje bori še 79-letni moški iz okolice Ormoža. V torek se je vinjen vračal domov in padel pred vhodom v svojo hišo, našli pa so ga danes in ga odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, so povedali na PU Maribor.

Moški iz okolice Ormoža je bil hudo podhlajen – njegova telesna temperatura je bila 21 stopinj Celzija, je novinarjem povedal organizacijski vodja klinike za kirurgijo v UKC Maribor Jože Ferk. (24ur.com)