Tudi Tilie ne bo več

Tudi Tilie ne bo več

-
1 1726

Zavarovalnica Maribor bo po novem zavarovalnica Sava. Skupina Sava Re, ki v eno združuje Zavarovalnici Maribor in Tilia ter hrvaški zavarovalnici Velebit Osiguranje in Velebit Životno Osiguranje, bo svojo združeno zavarovalnico preimenovala v zavarovalnico Sava, poročajo Finance.

Zavarovalnica Sava bo zaživela konec leta in bo na Balkanu druga največja zavarovalniška skupina. Prva je Triglav.”Zavarovalne police, ki so sklenjene pri kateri od zavarovalnic, ki se združujejo, ostajajo v veljavi do njihovega poteka. Ob obnovi zavarovalnih polic po pravno formalni združitvi pa bodo zavarovanci prejeli novo zavarovalno polico združene zavarovalnice.

Vse zavarovalne police, ki so v veljavi, lahko zavarovanci prekinejo skladno z veljavnimi pogoji sklenjenega zavarovanja. Zavarovanci bodo lahko zavarovalno polico, če bodo tako hoteli, tudi po združitvi prekinili skladno z veljavnimi pogoji (bodisi pod pogoji, ki so jih prejeli ob sklenitvi pri kateri od samostojnih zavarovalnic ali pa pogoji, ki jih bodo prejeli ob sklenitvi zavarovanja pri Zavarovalnici Sava),” pojasnjujejo na Savi Re. Sicer pa se je v zavarovalništvo usmerila tudi hrvaška skupina Adris, ki že ima Croatio Osiguranje. Adris in Croatia skupaj pa imata po neuradnih informacijah blizu petine Save Re (imata tudi dovoljenje agencije za zavarovalni nadzor). Največja lastnica Save Re je sicer še država, ki ima (posredno) približno tretjino družbe.

Sedež zavarovalnice bo v Mariboru. Ob tem pa spomnimo, da je Sava Re nedavno kupila novo poslovno stavbo v Ljubljani.

(foto: spina.si)