Udar strele, požar in nesreče

Udar strele, požar in nesreče

-
0 998

Nedelja je bila zelo pestra, žal tudi z nesrečami. Poročili novomeškega in brežiškega Regijskega centra za obveščanje.

Ob 18.40 je v ulici Hruševec v Straži strela udarila v stanovanjsko hišo in razkrila del ostrešja. Gasilci PGD Dolenja Straža in Vavta vas so pregledali objekt s termovizijsko kamero in pokrili razkrito ostrešje s strešno kritino. Do požara ni prišlo. Na kraju je bil tudi dežurni delavec elektro podjetja.

Nesreče v cestnem prometu

2. 6. 2019 ob 17.40 se je na avtocesti med priključkoma Dobruška vas—Kronovo smer Ljubljana, občina Šmarješke Toplice, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so eno osebo pregledali na kraju. Delavci Darsa so poskrbeli za odstranitev posledic prometne nesreče.

2. 6. 2019 ob 19.45 je v naselju Ostrožnik,občina Mokronog-Trebelno, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Trebnje in Sveti Križ so zavarovali kraj dogodka. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so na kraju oskrbeli lažje poškodovano osebo.

3. 6. 2019 ob 4.42 sta na avtocesti Novo mesto—Trebnje, pred izvozom Mirna Peč, občina Mirna Peč, trčili osebni vozili in zapeljali s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče. Reševalci NMP Novo mesto so oba voznika pregledali na kraju, poškodovanih ni bilo. Dežurni delavci DARS-a so poskrbeli za prometno signalizacijo in očistili vozišče.

Ob 22.56 je v bližini naselja Oštrc, občina Kostanjevica na Krki, občan z osebnim vozilom zletel po strmem pobočju. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, stabiliziralo vozilo in ga z žerjavom postavili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 20.42 se je na Bohorski cesti na Senovem, občina Krško, v večstanovanjskem objektu na štedilniku prismodilo olje. Gasilci PGE Krško in PGD Senovo so zavarovali kraj dogodka ter prostore prezračili in pregledali s termovizjsko kamero. Stanovalci so do prihoda gasilcev že odstranili prismojeno olje.