Udari strel in vetrolom

Udari strel in vetrolom

-
0 416

Nad severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom je plitev ciklon z vremensko fronto, ki se le počasi pomika nad Balkan. Prav nad severnim Jadranom nastajajo močnejše nevihte. Nad naše kraje je začel v nižjih zračnih plasteh od vzhoda postopno dotekati hladnejši zrak. Tudi v notranjosti Slovenije nastajajo nevihte z udari strel in močnim vetrom. Na območju Potov Vrha je ponoči udar strele prekinil dobavo elektrike in interneta. O vetrolomu poročajo z območja Trebnjega.

Ob 13.09 je na relaciji Mala Loka—Čatež v občini Trebnje, podrto drevo padlo čez cesto na električne vodnike. Posredovali so dežurni delavci komunale in elektro podjetja.

Ob 12.01 je na cesti Repče-Odrga v občini Trebnje, podrto drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil delavec komunalnega podjetja.

Popoldne bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem bodo vmes lahko tudi daljša sončna obdobja. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 26 stopinj C.

Ponoči bo pretežno oblačno, do jutra bo dež ponehal predvsem na jugozahodu. Jutri dopoldne bo pretežno oblačno, dež bo večinoma ponehal. Popoldne bo spremenljivo oblačno, možna bo še kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 13 do 17, na Primorskem do 22 stopinj C.

OBETI
V ponedeljek in torek bo dopoldne precej jasno, po nekaterih nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo spremenljivo oblačno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha.