Ukradel denar in pobegnil, številni vlomi

Ukradel denar in pobegnil, številni vlomi

-
0 600

V prazničnem tednu se je na območju PU Nm dogajalo veliko oz. kar preveč. Nepridipravi so izkoristili odsotnost ljudi z doma, ali pa delovnega mesta.

28. 4. okoli 19. ure so bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi v prodajalni v Bršljinu mlajši moški izkoristil trenutno odsotnost prodajalke, iz blagajne ukradel okoli 1500 evrov in z vozilom pobegnil.
Operativno komunikacijski center je z opisom storilca in opisom vozila takoj seznanil vse policiste na terenu. Že kmalu so v Prečni ustavili avtomobil, ki je ustrezal opisu. 21-letnemu storilcu so odvzeli prostost in
ga pridržali. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Zasegli so tudi ukraden denar, ki ga bodo vrnili oškodovani prodajalni.
Vlomi in tatvine

V Podgori na območju Straže je v noči na 2. 5. nekdo vlomil v tri objekte. Iz dveh ni ničesar odtujil, iz ene zidanice pa je odtujil živila in pijačo.

Šentjernejski policisti so bili 1. 5. obveščeni, da je s strehe počitniške hiše v okolici Šentjerneja nekdo odtujil okoli 20 metrov bakrenih žlebov.

Med 27. 4. In 1. 5. je v Brežicah neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Povzročil je za okoli 2500 evrov škode.

V okolici Semiča je med 27. 4. in 2. 5. neznanec vlomil v čebelnjak in odtujil kosilnico in agregat. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

V okolici Straže je med 27. 4. in 30. 4. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.