VIDEO: Umrl je legendarni Prle iz Odpisanih

VIDEO: Umrl je legendarni Prle iz Odpisanih

-
0 290

72-letni igralec Dragan Nikolić, ki ga večina pozna iz legendarnih filmov, kot so Ko to tamo peva, Balkan Ekspres, Kad budem mrtav i beo, Život je lep in seriji Odpisani je po dolgi bitki s težko boleznijo umrl.

Srbski mediji poročajo, da je igralec Dragan Nikolić, legenda jugoslovanskega in srbskega filma, umrl danes v bolnišnici v Beogradu v 73. letu starosti.

Dragan, ki se je rodil 20. avgusta leta 1943, je bil februarja lani operiran na oddelku za bolezni prebavil kliničnega centra. Maja se mu je zdravstveno stanje poslabšalo in je bil znova sprejet v Klinični center, vendar so mu zdravniki na srečo uspeli rešiti življenje. Tudi kasneje so ga večkrat sprejeli v bolnišnico.

V 50-letni igralski karieri je Dragan odigral 180 vlog tako v filmih kot na televiziji. Leta 1964 je debitiral kot vojaški policist v filmu režiserja Vladana Slijepčevića Pravo stanje stvari, nazadnje pa smo ga pred kamerami lahko videli lani v filmu Montevideo, vidimo se. Študiral je na beograjski Fakulteti dramskih umetnosti, kot gledališki igralec pa je bil član Beograjskega dramskega gledališča in Ateljeja 212.

Nikolić je bil poročen z legendarno igralko Mileno Dravić, s katero ima dva otroka.