Umrl je Tomaž Ahačič-Fogl

Umrl je Tomaž Ahačič-Fogl

-
0 364

Po poročanju Radia 1 je v 47-letu starosti umrl priljubljeni pevec Tomaž Ahačič – Fogl, ki se je vsem usedel v srce zaradi svojega pevskega talenta, ki ga je vsakič znova dokazal tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas. Pevec je dlje časa bolehal za rakom na grlu, ki je bil zanj tudi usoden.

Ahačič se je v zadnjih petnajstih letih dokazal kot pevec Yuhubande, posebej pa so ga Slovenci vzljubili kot odličnega imitatorja in pevca v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ko je med drugim neverjetno dobro oponašal Luciana Pavarottija in Alfija Nipiča, kar je pomenilo prelomnico v njegovi karieri in tudi osebnem življenju. V videu si lahko pogledate njegove nastope v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Ko so Foglu lani odstranili grlo in jezik, je ostal brez svojega izvrstnega glasu. Takrat so mu na pomoč priskočili številni prijatelji, glasbeni kolegi in praktično popolni neznanci, ki se jih je njegova zgodba dotaknila. Organizirali so več dobrodelnih koncertov, na katerih so zbirali denar za priljubljenega pevca.

(foto: Nejc Tomšič)