Umrla večkratna državna prvakinja v spustu z gorskimi kolesi

Umrla večkratna državna prvakinja v spustu z gorskimi kolesi

-
0 656

V Kamniku je umrla 26-letna Zarja Černilogar, ki je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Udeležila se je dirke v enduru v Kamniku, zvečer odšla na koncert, nato pa izginila. Našli so jo pod nedostopnim obzidjem kamniškega Malega gradu, poroča 24ur.com.

Slovenski gorsko-kolesarski šport je pretresla novica, da je v Kamniku umrla 26-letna Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team.

Večkratno slovensko državno prvakinjo so v nedeljo zvečer našli pod nedostopnim obzidjem kamniškega Malega gradu, po dolgem reševanju pa je bilo zanjo že prepozno.

Šestindvajsetletna Kranjčanka se je v petek udeležila dirke v enduru v Kamniku, zvečer odšla na koncert v sklopu Kamfesta, nato pa izginila. V nedeljo so jo začeli iskati, tamkajšnji reševalci pa so v nedeljo popoldan pod nedostopnim obzidjem kamniškega gradu našli negibno žensko. Po več urah reševanja se je izkazalo, da gre za Černilogarjevo.

Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Dvakrat je zmagala v skupnem seštevku evropskega pokala, na tekmah svetovnega pokala je bila najvišje na osmem mestu leta 2014 v Meribelu, v top 10 je končala še dvakrat. Na domačih tleh je petkrat osvojila naslov državne prvakinje in večkrat seštevek slovenskega pokala.