Usodna nesreča, v Krki našli utopljenko

Usodna nesreča, v Krki našli utopljenko

-
0 3264

Policisti PU Ljubljana so bili včeraj, 23. 3. 2018 nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči s poškodbami pri kraju Žimarice. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja je ugotovljeno,
da  je  52-letni  voznik  vozil   tovorno  vozilo znamke Peugeot Partner po regionalni  cesti  iz  smeri naselja Podklanec  proti naselju Sodražica. Na delu  ceste,  kjer  vozišče poteka iz desnega nepreglednega ovinka v daljšo ravnino,  pa  vozila ni vozil po desni strani smernega vozišča in na takšni oddaljenosti  od  njegovega  roba,  da bi potekal promet varno in neovirano (  kršitev  3.  odstavka  37. Člena ZPrCP), saj je z vozilom zapeljal desno izven  vozišča  na  travnati nasip, kjer je  nato s sprednjo stranjo vozila trčil v betonski objekt transformatorske elektro postaje. 52-letnik je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.
Policisti  bodo  z  zbiranjem  obvestil  glede  okoliščin  prometne nesreče nadaljevali.

Ob 17.45 so v reki Krki pri Drašči vasi, občina Žužemberk, našli truplo zagozdeno v vejevje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Žužemberk ter Šmihel pri Žužemberku so razžagali vejevje, da so lahko iz vode izvlekli utopljenko ter jo nato prenesli okoli 500 metrov po brežini in predali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. O dogodku so obveščene pristojne službe.