Uspešno in inovativno županovo podjetje

Uspešno in inovativno županovo podjetje

-
0 1147

Prav v veselje je spremljati in prebirati dejstva o uspešnih ljudeh, ki poskušajo svojo gospodarsko uspešnost prenesti tudi na lokalno politično sceno. Seveda z odgovornostjo za boljši jutri. In prava redkost v Sloveniji je, da imamo tudi res ta prave gospodarstvenike v politiki. Slednje dejstvo bi moralo obetati. In danes lahko v Financah beremo o podjetju župana Šentjerneja. 

V podjetju L-TEK Elektronika iz Šentjerneja so namreč razvili modul, ki se zna povezati v internet stvari. Pred nedavnim so ga predstavili v Silicijevi dolini. Razvili pa so tudi delujoč prototip, ki pomeni svetovno novost – poimenovali so jo evolucijska robotika, je povedal Viktor Zaletelj, prokurist družbe L-TEK Elektonika, v članku piše Mateja Bertoncelj.

Podjetje je ustanovil Radko Luzar, ki se je s podjetništvom začel ukvarjati leta 1994, kmalu po stečaju družbe Iskra Upori, kjer je vodil razvoj. Danes ima njegovo podjetje 68 zaposlenih, lani pa so ustvarili 6,5 milijona evrov prihodkov. Vsako leto v razvoj vložijo več kot pol milijona evrov. Ukvarjajo se z razvojem in proizvodnjo elektronskih modulov ter elektromehanskih elementov za elektronsko industrijo. Veliko večino izdelkov izvozijo, deloma sami, del pa njihovi kupci, kot je denimo Dewesoft, za katerega izdelujejo tiskana vezja za merilne instrumente.

(foto: L-tek)