V Alpah umrla slovenska alpinista

V Alpah umrla slovenska alpinista

-
0 202

Na gori Viš (italijansko Jof Fuart) v Kanalski dolini v Italiji sta po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa umrla slovenska alpinista. Šlo naj bi za 54-letnega moškega doma iz Bovca in 49-letno žensko iz Ljubljane. Reševalci so trupli moškega in ženske našli na višini kakih 2350 metrov, je sporočila reševalna služba Furlanije Julijske krajine. Njunih imen niso posredovali. Prav tako so stik z obema izgubili 31. marca.

Alpinista naj bi bila nameravala preplezati običajno pot na 2666 metrov visoko goro, ki se začenja malo nad zavetiščem Corsi. Alarm so sprožili danes zjutraj iz mednarodnega centra v Vratih-Megvarju (Thorl Maglern) na avstrijskem Koroškem, od koder so ga posredovali tudi gorski reševalni postaji v Rajblu (Cave del Predil) in postaji finančne straže Na žlebeh (Sella Nevea) v Italiji. Iskanje je steklo takoj, reševalci pa so kmalu našli avtomobila alpinistov na parkirišču pod stezo, ki vodi do zavetišča Corsi.

Trupli pogrešanih alpinistov so naposled našli, na prizorišču je kakih deset gorskih reševalcev in finančnih stražnikov. Prenos posmrtnih ostankov v dolino otežujejo negotove vremenske razmere, saj naj bi imel helikopter po poročanju Anse težave zaradi oblakov, ki zakrivajo pobočje gore.