V Beli krajini trikrat gorelo

V Beli krajini trikrat gorelo

-
0 143

V nedeljo zvečer je na območju Bele krajine trikrat gorelo. Dva objekta v kraju Gradac sta pogorela na oddaljenosti 200 metrov. Policija nadaljuje s preiskavo. Še vedno ni znano, ali je šlo morda za nameren požig.

S PU Novo mesto so sporočili: Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi zgorela dva lesena objekta, v katerih ni nihče prebival. V požaru niso bila ogrožena življenja. Policisti nadaljujejo z ogledom kraja požara. O ugotovitvah oziroma vzrokih za nastanek požarov bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.  

Ob 22.00 je v naselju Gradac, občina Metlika, gorel še drugi leseni bivalni objekt, ki je oddaljen 200 metrov od prvega. Gasilci PGD Gradac in Metlika so objekt velikosti 10 X 4 metrov, z nadstreškom istih dimenzij, pogasili. Tudi ta objekt je popolnoma uničen. Vzrok in višino škode obeh požarov bodo ugotavljali policisti.

Ob 21.33 je v naselju Gradac, občina Metlika, gorel leseni bivalni objekt. Gasilci PGD Gradac in Metlika so objekt velikosti 8 krat 4 metrov pogasili. Objekt je popolnoma uničen. O požaru so bile obveščene pristojne službe.

Ob 22.23 je v naselju Tušev dol v občini Črnomelj gorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj in Rožič Vrh so požar omejili in pogasili ter pregledali in prezračili prostore. Posredovali so tudi reševalci NMP ZD Črnomelj, ki so na kraju pregledali dve osebi. Vzrok in višino škode bodo ocenili pristojni.