V četrtek dež, v petek oblačno, v soboto sonce, v nedeljo…

V četrtek dež, v petek oblačno, v soboto sonce, v nedeljo…

-
0 480

Pred nami je četrtek, ki bo vremensko moker in čez dan svež. Nad Evropo se bodo jutri gnetli trije cikloni, ki bodo s padavinami tudi nekoliko ohladili ozračje. Še naprej bo poletno vroče na Iberskem polotoku, na jugu Italije in v Grčiji. V večjem delu Evrope bo do največ 20 stopinj Celzija. Še nekoliko manj bo na severu in vzhodu stare celine.

Prve dežne kaplje se bodo v hribovitem svetu SZ Slovenije pojavile že v naslednjih urah. Proti jutru se bodo padavine razširile tudi v druge predele države. Najmanj dežja bo zjutraj v Pomurju in pa na JV Slovenije.
Jutro bo nekoliko toplejše kot je bilo v minulih dneh, prav zaradi pooblačitve. Najmanj toplo bo na Gorenjskem, a še vedno prijetnih 12 stopinj, v večjem delu Slovenije pa bodo temperature od 14 do 16 stopinj, na Primorskem, kjer bo do 18 stopinj.

Čez dan bo oblačno in v dopoldanskih urah se bodo padavine razširile nad vso državo. Na Primorskem lahko nastane tudi kakšna nevihta, tudi nalivi niso izključeni. Na Vzhodu bo dež večinoma do večera ponehal, na Zahodu Slovenije pa se bodo manjše padavine pojavljale še v noči na petek. Zapihal bo SV na Primorskem šibka burja.

In čez dan bo le za kakšno stopinjo topleje kot zjutraj. Najbolj sveže bo od Gorenjske do Pomurju. V tem pasu bo le okoli 15 stopinj. V osrednjem delu in na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju bo do 18 stopinj. Nad 20 pa bo le na Primorskem oz. ob morju.

V gorah bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 2600 in 2800 m. Pihal bo šibak do zmeren severni do jugovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 8, na 2500 m okoli 3 stopinje C.

Do petka zjutraj bo dež ponehal. Kakšna kaplja bo dopoldne le še ob morju. Oblačno bo. Proti večeru se bo začelo jasniti. Burja na Primorskem bo oslabela. Jutranje temperature bodo okrog 14 st C, čez dan okrog 21 st Celzija. V soboto bo več sonca na Vzhodu. Drugod bo spremenljivo oblačno. Ponekod v južni Sloveniji še lahko pade kakšna dežna kaplja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 24 st C. Ampak sončno obdobje bo kratko, saj že v nedeljo pričakujemo novo pošiljko dežja. Popoldne bo dež od Zahoda zajel celotno državo in se bo nadaljeval tudi v noči na ponedeljek. Pihal bo JZ veter.