V četrtek do 22°C

V četrtek do 22°C

-
0 199

Noč bo večinoma jasna, proti jutru bo predvsem v Ljubljanski kotlini nastalo nekaj megle, ki nas bo prikrajšala za sončen začetek dneva. Jutranje temperature se bodo približale ledišču. Najbolj v alpskih dolinah, na Notranjskem in tudi ponekod na Koroškem, kjer bo le stopinja nad ničlo, okoli 4 ali 5 st. C bo  v vzhodni in osrednji Sloveniji, topleje, med 6 in 10 st. C pa bo na Primorskem.

Megla ne bo vztrajala dolgo. Oktobrsko sonce jo bo že sredi dopoldneva povsod posušilo. Preostanek dneva bo večinoma sončen z nekaj visoke oblačne koprene. V popoldanskem času se bo ponekod na Štajerskem prebudil južni veter, drugod omembe vrednega vetra ne pričakujemo. Bo pa zato za konec oktobra prijetno toplo. Najbolj na Dolenjskem, v Beli krajini, Posavju in na Goriškem, kjer bo do 22 stopinj, tudi drugje po Sloveniji bo okoli 20 stopinj.

Petek bomo začeli z meglenim jutrom, v nadaljevanju dneva pa bo na nebu vse več oblakov. V večernem času nas bo prešla hladna fronta, a zaradi severnih višinskih vetrov prav veliko padavin ne bo pustila. Že v noči na soboto se bo zjasnilo in sobota bo sončna z nekoliko nižjimi temperaturami. V nedeljo bo okrepljen JZ veter nad Slovenijo spet nakopičil oblake in napovedal nov hiter prehod hladne fronte, ki nas bo prešla v noči na ponedeljek. Po njenem prehodu se bomo še nekoliko bolj približali zimi. 🙂