V četrtek do 31°C

V četrtek do 31°C

-
0 153

Sredino popoldne je postreglo s plohami in nevihtami, ampak večina padavin se je izognila Dolenjski. Ponoči se bo s severa začelo jasniti. In zjutraj bo v večjem delu Slovenije jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo sončno, a nekoliko bolj sveže. Na Primorskem bo do 19 st C, 16 bo v Ljubljanski kotlini, 15 na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Vse od Gorenjske do Pomurja pa bo 14 stopinj.

Čez dan bo večinoma jasno. Oblaki na nebu bodo redkost. Bo pa zato več sonca. Čaka nas poletni dan, s temperaturami do 31 stopinj. Toliko lahko pričakujemo prav na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Drugje po Sloveniji bo od 26 do 30 stopinj Celzija.

Četrtek bo spet bolj naklonjen pohodnikom. V gorah bo večinoma sončno in jasno. Popoldne lahko predvsem v Julijcih nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo šibak severozahodnik.Temperatura na 1500 m bo okoli 16, na 2500 m pa okoli 9 stopinj C.

V petek pričakujemo spremembo. Dopoldne bo še večinoma sončno, popoldne pa se bodo zaradi prehoda fronte pojavljale plohe in nevihte. Najvišje temperature bodo okoli 30 st C. Padavine bodo do sobote večinoma ponehale. V soboto bo sončno, več oblačnosti bo v vzhodni polovici, kjer bodo občasno še krajevne plohe. Temperature bodo malce nižje, le okrog 26 st C, na Primorskem do 30. V nedeljo bo sonca več. Verjetnost za plohe bo majhna. Jutranje temperature bodo okoli 12 st C, popoldne do 28 st. Naslednji teden bodo temperature še višje. Vroče bo.