V četrtek nekaj ploh

V četrtek nekaj ploh

-
0 132

Ponoči bo nekaj jasnine in oblakov. Suha in mirna noč je pred nami in kjer bo večinoma jasno, bo jutro kar sveže. Najmanj sonca bo zjutraj na Primorskem, tukaj bo najtopleje, od 9 do 11 stopinj, v večjem delu Slovenije pa od 5 do 7 stopinj. Bolj sveže bo v Alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevskem, kjer bo okoli 2 stopinji.

Že pred poldnevom bodo nastajale plohe, ki pa ne bodo prinesle veliko dežja. Plohe bodo v večjem delu Slovenije, najmanj jih bo tam, kjer jih je bilo danes največ, torej na SV, zvečer se bo vreme umirilo. Predvsem na jugu in vzhodu bo zapihal JZ veter, temperature bodo zelo prijetne. V Prekmurju se bo ogrelo do 22 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od 18 do 21 stopinj, okoli 14 bo na Gorenjskem.

Jutri zjutraj in dopoldne bo v gorah še nekaj sonca, čez dan bo oblačno s plohami. Le na Pohorju bo še sončno. Pihal bo JZ veter, ki bo izrazitejši v visokogorju. Na 1500m bo 6 stopinj, v visokogorju, kjer bodo snežne plohe, okoli ničle.

V petek bodo plohe še pogostejše kot jutri, vmes bo nastala tudi kakšna manjša nevihta, večinoma suho bo le ob morju. Zjutraj bo okoli 6, čez dan 19 stopinj. V soboto bo sonca več, plohe pa bodo redke, nekaj jih bo nastalo le zahodu. Iz jutranjih 5, se bo popoldne ogrelo nad 20 stopinj. Kot kaže bo večji del nedelje oblačen in deževen, količina padavin sicer ne bo velika, popoldne bo dež ponehal, ponekod se bo pokazalo sonce.